Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Napraforgó recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 1 tojás + 1 a kenéshez
» 140 g joghurt
» 3 evőkanál olaj
» 1,5 teáskanál
» 1 evőkanál cukor
» kb. 1,8 dl víz
» 2 dkg élesztő
» szezámmag, fekete szezámmag vagy mák
» Töltelékhez (ízlés szerint):
» sonka
» tejföl
» mustár
» Erős Pista
» só, bors
» hagyma
» sajt (én trappistával készítem)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított vagy reszelt hagymát, reszelt sajtot, Erős Pistát (ez elhagyható).
A tésztához összegyúrjuk az összes hozzávalót és kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán négy egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztát 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőlemezre tesszük.
Megkenjük a töltelékkel.
Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a tölteléket.
Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát.
Ez lesz a napraforgó közepe.
Egy pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát.
Ezután minden csíkot tetszés szerint kétszer vagy háromszor megtekerünk.
Kb. 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük.
A közepét megszórjuk szezámmaggal, mákkal, vagy fekete szezámmal, napraforgóval.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Sajnos ezen a fotón a napraforgó közepe "kopasz", ugyanis a család kérésére hirtelen készült, és nem volt itthon a fentebb leírt díszítőelemek közül semmi.


Édes finomság is készülhet belőle (diós, mákos vagy bármilyen töltelékkel), ebben az esetben a tésztához a sóból csak egy teáskanál, a cukorból pedig 2-3 evőkanál kerüljön.

Jó étvágyat, szeretettel!
0 komment 0 ember kedveli liza1
2013.12.27 19:03
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
töltelékhez ledaráljuk, tésztához összegyúrjuk, összes hozzávalót, egyik tésztát, sütőlemezre tesszük, következő lapot, poharat lisztbe, tészta közepét, napraforgó közepe, pizzavágóval felcsíkozzuk, közepét megszórjuk, család kérésére, fentebb leírt, sóból csak, cukorból pedig, kelesztőtálban, napraforgóval, előmelegített, díszítőelemek, pizzavágóval, összegyúrjuk, szezámmaggal, felcsíkozzuk, trappistával, megtekerünk, sütőlemezre, töltelékhez, töltelékkel, Töltelékhez, szeretettel, töltelékkel, kelesztjük, napraforgó, napraforgó, lisztezett, Napraforgó, megnyomjuk, ledaráljuk, Kinyújtjuk, elhagyható, megszórjuk, liszt, tojás kenéshez, joghurt, evőkanál olaj, teáskanál, evőkanál cukor, élesztő, Töltelékhez ízlés szerint, sonka, tejföl, mustár, Erős Pista, bors, hagyma, sajt trappistával készítem,
Reszelt tészta öregen / gombóta /
0 komment 1 ember kedveli
Sáfrányos-rókagombás rizottó.
0 komment 1 ember kedveli
Darált húsos rakott tészta
1 komment 10 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Magvas krumplifánk
2 komment 7 ember kedveli
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
0 komment 8 ember kedveli
Citromos tárkonyos pulykaleves !
0 komment 10 ember kedveli
Hajtovány
0 komment 6 ember kedveli
Tormával töltött csülök
0 komment 3 ember kedveli
Sült gomolya csicseriborsó-salátával-
0 komment 2 ember kedveli
Cseresznyehabos csokitallérok
0 komment 2 ember kedveli
Vajon sült csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Szuper müzliszelet
0 komment 4 ember kedveli
Máktorta
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű túrófánk
0 komment 10 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.